1ste Volle Werkdag
Door: Peter en Annemie
Blijf op de hoogte en volg Peter en Annemie
12 November 2018 | Congo, Democratische Republiek v, Kenia
Goedenavond.Vanmorgen vroeg op.Na het ontbijt om 8uur de lunchpaketten opgehaald en richting Kolewa.Eerst getankt,banden opgepompt.Het was heel rustig op de weg.Alle matatu's staakten omdat de politie veel geld van de chauffeurs eisten.Omdat er geen riemenin zijn en geen goede licenties hebben.De politie steekt alles in eigen zak.Nu moest iedereen lopen.Het was een vreemd gezicht zonder de matatu's. Wij hebben de riemen om want als je aangehouden wordt moet Gabriel betalen omdat ze zo corrupt zijn.In Mtwapa pikten we Emanuel en zijn vrouwtje op.Onderweg troffen we Maombi ,die kon ook niet met de matatu naar school.We gaven haar geld voor de taxi.In Kolewa aangekomen waren de werklui al bezig.Heel veel kinderen kwamen weer aangerend.Deze hebben 2 maanden vakantie.Peter liet ze zand,cement,kalk en red oxid onder elkaar zetten voor de nieuwe vloer buiten.Ik deed met Gabriel de koffers een beetje ordenen en haalde het gereedschap uit.Daarna heb ik de kozijnen nog geverfd.Elia en Emanuel hebben het prieeltje geverfd.Verder hebben we rond het huis nog reparaties gedaan.De vrouw van Emanuel kwam nog naar ons.Ze is 8 maanden zwanger en kreeg mooie kleertjes van ons.We hadden het haar de laatste keer beloofd.Ze was heel erg gelukkig.Thank you Thank you a lot.In de middag ging ik met Gabriel drinken halen.Daarna werden de lunchpaketten uitgedeeld en ze kregen ook nog ugali.Cornelia was ziek volgens mij.Ik legde hem op bed en kwam erachter dat hij heel veel honger had.Ik regelde met Tumani wat ugali en saus en water.Ik zag hem opkrabbelen.Niet te geloven.Half uur later sprong hij weer met de andere kinderen.We hebben de volwassenen uitgelegd betreffende ORS met schoon water.Ze begrijpen niet dat als je 3 dagen niks drinkt dat je dan dood gaat.Ze denken bezeten door de geesten.Straks nog een paar keer herhalen.Tegen 5 uur reden we terug richting Kenia Bay.Het was nog steeds rustig op de weg.Ieder nadeel heeft zijn voordeel.Nu zitten we op de kamer en gaan zometeen slapen.We zijn doodmoe en voldaan .Het was een mooie dag.Groetjes en tot morgen.Peter,Annemie en Gabriel