Maternity Kraamkliniek
Door: Peter en Annemie
Blijf op de hoogte en volg Peter en Annemie
01 Maart 2019 | Congo, Democratische Republiek v, Kenia
Goedenavond.Vanmorgen na het ontbijt richting Vipingo voor een bezoek aan de kraamkliniek.Onderweg bij de moskee zouden we om 9 uur Tumaini en Maombi meenemen,Zoals verwaccht waren ze er niet.Dat is Kenia.Gabriel belde en waren onderweg met de bosa boda (motor) 20 minuten later waren ze er.We reden naar Vipingo.We meldden ons bij de office en tekende het gastenboek.Nu gingen we door naar de kraamafdeling.Er was maar een vrouw bevallen van een jongen.We gaven haar babykleertjes.Peter maakte een mooie familiefoto van haar met haar moeder en haar oma"s en de kleine.Er was nog een vrouw die over een uur zou bevallen.We gaven haar ook babykleertjes.We hadden nog een pakketje voor Atillia,die in december een dochtertje heeft gekregen en nu nog thuis is in Machakos.Aan de andere kant van het gebouw was er een consultatiebureau.Maombi haalde daar dames met kleine baby's op en bracht ze naar ons.Deze waren ontzettend blij met wat ze van ons kregen.Er kwamen ook nog 2 boys binnen ,die hadden een ongeluk met de motor gehad.De benen en voeten waren gedeelteijk open.We gaven ze een paar snoepjes.Hopenlijk verzachtte het de pijn.Daarna namen we afscheid van het personeel en reden richting Mtwapa voor een bezoek Pili en Mariela.We hadden mooie dekbedovertrekken met een olifant en een konijn voor de kleine.Ze kreeg 2 badcapes.Eentje met Dora.Ondertussen was Gabriel One for the road (bier) en fris halen.We hadden voor Mariela een trekhondje en een dino dongo met rammelaar.Ze vond het prachtig.Gabriel terug.De muziek werd opgezet en Mariela begon spontaan te dansen.Daarna gingen we allemaal dansen en drinken Tegen half 2 vertrokken w e naar het hotel.Tumaini en Maombi bleven daar om ugali en beef te eten.Onderweg kwamen we Becca tegen ,een vriend van Gabriel.Daarna verder naar het hotel voor de lunch.Daarna gezwommen en uitgerust.Half 8 gegeten.Om 9 uur begon een show met vuurspuwer en koorddanser.Het i lekker buiten te zitten met een heerlijk windje.Het is prachtig om te zien hoe gelukkig de dames zijn met de babykleertjes en alle gebreide mutsjes,sokjes etc.We hebben genoten van deze mooie dag.Groetjes Peter,Annemie en Gabriel