06-11-2024
Door: Peter en Annemie
Blijf op de hoogte en volg Peter en Annemie
06 November 2024 | Kenia, Mombassa
Goedemiddag Afgelopenmaandagmorgen kwam om 10.50 Taxi Q uit Gulpen ons ophalen en bracht ons naar Dusseldorf.De koffers en trolleys fijn ingecheckt.Toen effe geluncht en om half3 zouden we delucht in gaan maar dat werd 3uur.Geen probleem.We landden op Schiphol waar we inchecken deden om om 19.35 de lucht in te gaan.Dit werd ook een half uur later.We landden op Nairobi om 6.35.De koffers pakten we van de band om door de douane te gaan.Er stond een hele rij en wij hadden weinig tijd.Een kofferboy kwam ons helpen en bracht ons langs de lange rij tot aan de douane.1 koffer moest opengemaakt.Peter pakte de lijst en liet ze zien wat er in zat.Ze konden het niet lezen .Nederlands.Wat heen en weer gepraat en we konden door.We liepen over de rotonde en parkeetplaats naar Gate 1 om in te checken.Daar was weer een rij.De kofferboy loodste ons naar de band en vong de koffers op aan de andere kant.Peter moest een trolley openmaken omdat er een machine inzat.Het was een batterijoplader.Ondertussen was ik met de kofferboy gaan inchecken.We konden daarna direct instappen voor onze vlucht naar Mombasa.We landen om 9.10u.De koffers en trolleys waren er gelukkig allemaal.We liepen naar buiten naar de taxi.Hij kwam ons tegemoet.2Boys namen de karren over en laadden ze in de taxi.We reden naar Kolewa.We kwamen om 11.30u aan.De familie en kinderen zorgden voor een hartelijke ontvangst.De taxi had een platte band.Hij wisselde het wiel en vertrok weer terug.Wij gingen gezamenlijk naar het grondstuk kijken waar we 2 winkels op willen bouwen.Het was een mooi stuk.Er stond alleen mais op.Daarna reden we naar Kenya Bay hotelmet Gabriel,Jamima,Peter en Anna.We checkten in.We gingen bij het zwembad gezamenlijk wat drinken.Wim en Jos waren er ook.Daarna namen we afscheid van hun en wij gingen naar de kamer.Na het douchen gingen we om 8u eten.Daarna wat gedronken en verteld met Wim en Jos en om 9.30 naar bed.Vanmorgen vroeg ontbijt en om 9u met Alfred,de TucTuc chauffeur naar Majengo.We gingen materiaal kopen voor de 2 winkels.Gabriel,Jamima en Alex waren er ook.We ontmoetten daar de Chief ,dorpsoudste om over het stuk grond te praten.Het materiaal werd met 2materiaaltuctucs naar Kolewa gebracht.Later kregen we te horen dat 1 ervan was omgeslagen.De chauffeur was naar het ziekenhuis.Gebroken hand.Om 1u reden we terug met Alfred naar Kenya Bay voor de lunch.Na de lunch uitgerust en om 4u koffietijd.Het was een vermoeiend begin maar veel geregeld.Groetjes en tot morgen.Ps.foto ś volgen.
07 November 2024 - 09:24
Gerda Gubbels:
Wanneer hebben jullie geen problemen op jullie reis naar Kenia? Vraagje: als jullie 2 winkels hebben krijg je dan ook 2 voor de prijs van 1 bij de opening?
08 November 2024 - 18:20
Berthy En Huub.:
Hebben jullie gebeld. Als dat zo is hebben we het weg gedrukt omdat we het niet vertrouwde. Nog een mooie vakantie en succes met het bouwen van de winkels.