09-11-2024
Door: Peter en Annemie
Blijf op de hoogte en volg Peter en Annemie
09 November 2024 | Kenia, Mombassa
Goedenavond Het internet is hopeloos.We proberen nu het verslag vanaf eergisteren te schrijven tot nu zaterdagavond.Donderdagochtend de lunchboxen opgehaald en om 8u met Alfred met de TukTuk naar Majengo.Daar stapten we over bij Gabriel en reden rechtstreeks naar de bouwplaats.Er stonden wel 20boys om te werken.Uiteindelijk waren het er 13.De bouwramen werden geplaatst.Zij konden beginnen met het uitgraven van de fundering.1 Vrachtwagen met kiezel en 1 vrachtwagen met zand kwam.Tegen half 2 lunchen en om 3u stopten we.Gabriel bracht ons terug naar Majengo waar we overstapten bij Alfred richting Kenia Bay.Gisteren vertrokken we weer om 8u richting Majengo vandaar rechtstreeks naar de bouwplaats.Met 11 personen werd er betonmix gemaakt folie uitgelegd en de funderingen gestort.Alex deed het metaal zagen met de ijzerzaag.In de 3 funderingen van de zuilen kwamen 4 ijzers in van 3 meter.Tegen 12u waren de funderingen gestort.Na het opruimen gingen we richting Kilifi om de stenen uit te zoeken.Deze werden ś avonds tegen 11u gebracht.Daarna terug naar het hotel.Vanmorgen richting Majengo.Daar bestelden we 2 deuren ,4 ramen,2 buizen van 5 m lang doorsnee 20cm voor de zuilen,dakgoot.Gabriel regelde een transportwagen met 150 stenen.Deze nam ook het andere materiaal mee.Behalve de ramen.Die waren er nog niet.In Majengo gingen we op de markt boodschappen doen.We kochten er o.a.10kg rijst,groente en fruit en lever.Vandaar reden we richting Mtwapa en kochten langs de weg 8 meloenen.Daarna direct naar de bouwplaats.De stenen waren mooigestapeld.Er stonden weer boys om te werken maar vandaag deden we niks.We reden naar Kolewa downstairs waar ik de spullen voor de kraamkliniek uitpakte en in een ander koffer deed.Peter gaf Peter,Anna en Belvis een waterpistooltje.Ze vonden het prachtig en renden achter iedereen aan.Gabriel ging de meloenen in parten snijden.De kinderen gingen netjes zitten in het prieeltje en kregen ieder een stuk meloen.Nog van alles geregeld voor maandag zodat we maandag meteen kunnen starten.Tegen half 4 richting hotel.Koffie gedronken.Gedoucht.Daarna barbeque met een overheerlijke tomatensoep.Morgen rustdag.We liggen voor op ons schema.Groetjes.
09 November 2024 - 21:26
Rashid:
Ga zo door!
10 November 2024 - 09:19
Paulina Beckers-post :
Dat is een goede start van jullie project en van de vakantie [e-1f340][e-1f44d]jammer dat er zo veel problemen zijn met het internet . Leuk om te zien dat watermeloenen een grote tractable blijven.
Grtjs. Paulina
10 November 2024 - 10:39