23-03-2025
Door: Peter en Annemie
Blijf op de hoogte en volg Peter en Annemie
23 Maart 2025 | Kenia, Mombassa
Goedenavond Vanochtend ontbeten en om 9 uur reden we voor de laatste keer met Alfred naar Majengo.Daar was Gabriel die met de auto in de wasstraat was.We reden naar Kolewa naar de shops om een bezoek aan de kerk te brengen.Het is een hele belevenis.De kerk was bomvol.4 vrouwen droegen een vrouw naar binnen die bewusteloos leek.Ze legden haar voor het altaar neer.Een oudere vrouw rolde over haar heen.Ze rolde haar ook van links naar rechts.We hadden de indruk dat het een soort voodoospel was.Gabriel vertelde dat deze vrouw afgelopen week een zwaar motorongeluk heeft gehad.Bij het motorongeluk zijn 3 vrouwen om het leven gekomen en de motorrijder heeft het ook niet overleefd.Deze dames kwamen allemaal in deze kerk.Daarna kwam de vrouw bij bewustzijn en 3 vrouwen hielpen haar overeind.Daarna liep ze onder begeleiding naar de bank waar ze bleef zitten.Het wonder was geschied! Na een kwartier kwam de pastoor met de auto en de mis begon.Het zangkoor had buiten geoefend.De kinderen waren ook naar buiten gegaan en werden door een man genoteerd.Ze kregen kathechismusles.Daarna iedereen naar binnen.Inmiddels al half 12 en wij vertrokken richting Junju voor een voetbaltoernooi.Rashid is de organisator.We praatten met Rashid en maakten foto's.Het veld was niet om aan te zien.Junju stond met 1-0 voor.Wij vertrokken richting Mtwapa waar we nog brood en ijsjes kochten.Daarna bracht Gabriel en Jemima ons terug naar het hotel.We gingen lunchen en daarna hebben we met z'n 5en koffie gedronken.Wim,Jos en Hilde.Nu zijn we het verslag aan het schrijven.Dadelijk gaan we eten.Tot morgen Peter en Annemie.