22-06-2025
Door: Peter en Annemie
Blijf op de hoogte en volg Peter en Annemie
22 Juni 2025 | Kenia, Mombassa
Goedemorgen Afgelopen vrijdag een rustdag ingelast.We zijn met ons 2tjes 's morgens naar de Carrefour geweest met de TukTuk.Daar was een zaak Matrass.Deze had babymatrassen.We besloten als de Blokkervrouw zaterdag de bestelde matrasjes niet zou hebben hier terug te komen.We kochten er nog 2 dweilen en een trekker en 2 zakjes rattenkorrels.De TukTuk chauffeur wachtten op ons en bracht ons terug naar het hotel.Daarna rustig aan.We zijn snipverkouden.Gistermorgen zou Gabriel en Jemima ons komen ophalen.Maar hij werd weer door de politie in Mtwapa aangehouden.Ze vonden een klein scheurtje in de achterlamp.Hij moest 3000Ksh betalen.Ze hadden hem de sleutels afgenomen.Wij zaten maar te wachten.Uit eindelijk hebben we 3000Ksh overgemaakt zodat hij de politie cash kon betalen.Hij kreeg geen bewijs.Maar kon verder rijden.Om 1uur kwamen we aan in Majengo maar de meeste winkels waren dicht tot 2 uur.We hadden toch nog eentje gevonden waar we alles konden kopen.De matrassen bij het Blokkervrouwtje waren er ook.We betaalden hiervoor 7000Ksh.Ongeveer 30Euro per stuk.Deze konden niet mee omdat de auto te vol was.We nemen ze dinsdag mee.Ze waren mooi.Daarna reden we naar Kolewa downstairs .Gigi en de andere dames gingen koken.Pilau voor alle kinderen van Kolewa.Peter pompte de meegebrachte ballen op.3 Handballen en 1 leren Voetbal.De grotere jongens gingen voetballen.De meisjes handballen.De allerkleinsten kregen een bak met speelgoed.Ook werd er ook nog geprikt en gepuzzeld.Tegen 3 uur werd er gegeten.6 Kinderen rond een schotel Pilau.Wij aten onze lunchboxen.In het prieeltje zat een oude man,Alex en een vriend,Gabriel samen Pilau te eten.Tegen half 5 werd opgeruimd.Alle ballen verzamelen en alles netjes ingeruimd in de werkkamer.Tegen 5 uur reden we weg en de kinderen zwaaiden ons uit.Onderweg stopten we bijn Moriaantjes dorp en deelden koekjes uit.Deze waren ook weer blij.Ondanks de trammelant met de politie was de dag toch geslaagd.'s Avonds om 8 uur gegeten.bbq heerlijke tomatensoep en fruit als toetje.Daarna Skipbo gespeeld en op tijd naar bed.We zitten nu het verslag te schrijven en vanmiddag gaan we met Gabriel,Jemima en Mariella,Peter en Anna naar het Haller Park.Groetjes Peter en Annemie.